Григор Димитров разплака световния №11 Камерън Нори с фамозен обрат в Куинс!


Григор Димитров разплака световния №11 Камерън Нори с фамозен обрат в Куинс!
Снимка: Getty Images

10949 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров успя да обърне британеца Камерън Нори и да го победи в три сета 6-7(2), 6:1, 6:4 в първи мач от турнира на трева в Куинс, Лондон. Гришо превъзхождаше световния номер 11 почти през целия мач, с изключение на тайбрека в първия сет, когато се пропука и позволи на Нори да вземе частта.

Първият сет завърши без нито една точка за пробив за двамата тенисисти, като логично частта се реши в тайбрек. Там Григор сервира слабо, а Нори показа достатъчно агресия, за да спечели със 7:2 точки. Във втория сет обаче Григор показа желание да стигне до пробив - и постигна дори два, за да си осигури комфортен аванс и да спечели с 6:1 гейма.

При 1-2 в третия сет Григор трябваше да отразява първия брейкбол на Нори в мача и се справи, за да преодолее най-трудния си сервис гейм. Още в следващия гейм българинът стигна до три брейкбола и от третия опит направи така важния пробив. При 4-3 Григор отново бе подложен на напрежение, след като изостана с 0:40, но успя да обърне гейма с пет поредни точки. Българинът имаше мачбол на сервис на Нори, но го загуби и затвори мача на свой сервис.

РАЗВОЙ НА МАЧА ГРИГОР ДИМИТРОВ - КАМЕРЪН НОРИ

СЕТ 1

Двубоят започна на сервис на Камерън Нори, който спечели на 30 подаването си. Григор Димитров също започна "чисто" на свой сервис, като даде само точка на съперника си. Последва размяна на още два гейма, в които сервиращият нямаше проблеми - 2-2. В следващите четири гейма и Григор, и Нори станаха още по-непробиваеми на начален сервис, като се стигна до четири последователни гейма на нула - 4-4.

Развоят на сета не се промени особено и в следващите четири гейма, когато Димитров и Нори печелиха с лекота подаванията си и вкараха частта в тайбрек. В тайбрека Григор първи се пропука, след като при 1:1 точки българинът бе разминат на мрежата от Нори, за да поведе с минипробив. Камерън Нори му върна "жеста" с двойна грешка, но Гришо пропиля нови два сервиса и британецът пак взе инициативата, за да затвори тайбрека с 2:7 точки. 

СЕТ 2

Въпреки лошия край на първия сет Григор запази самообладание и продължи да играе на висота, както го правеше през почти цялата първа част. Българинът откри втория сет със сервис гейм на 15, а след това успя и да пробие своя съперник за първи път в мача. Нори стигна до 30:40 и имаше геймбол, но Гришо го отрази, а след това стигна до брейкбол, който реализира.

Димитров веднага успя да затвърди постигнатия пробив с нов спечелен сервис гейм, с който поведе с 3-0. В следващия гейм Григор продължи да играе агресивно на ретур и от основната линия и да опитва да завършва разиграванията с уинъри. Това му помогна да стигне до нов брейкбол и нов пробив, за да поведе с 4-0. И този пробив бе затвърден от Гришо, а след това Нори взе гейм на нула, който се оказа единствен за него в сета. Григор затвори втората част с 6-1.

СЕТ 3

Третата част продължи по начина, по който се развиваше първия сет - безпроблемно за сервиращия играч. Камерън Нори даде само точка на Гришо в откриващия гейм, а той му отвърна със сервис гейм на нула. Последва нов бърз гейм за Нори, който обаче след това натисна Гришо на негов сервис. При 1-2 британецът стигна до брейкбол, който Григор успя да отрази, а след това със сериозни усилия успя да спечели подаването си - много важен гейм за българина.

В следващия гейм дойде ред на Григор да натисне на противниковия сервис. Стигна се до още по-завързан сервис гейм, в който българинът на три пъти се добираше до брейкбол и от третия път успя да пробие Нори, за да поведе с 3-2. Пробивът веднага бе затвърден от Гришо със сервис гейм на нула за 4-2. Камерън Нори спечели следващото си подаване, давайки само точка на Гришо. В следващия гейм Григор изостана с 0:40 на свой сервис, но успя да спечели пет последователни точки, за да спаси трите брейкбола и да поведе с 5-3. На сервис на Нори Григор стигна до мачбол, но го пропусна, а след това на свой сервис затвори частта с 6-4.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

Григор Димитров открива днес сезона си на трева на турнира от ATP 500 в Куинс, Лондон. Българинът стартира на турнира срещу поставения под номер 3 в схемата британец Камерън Нори и ще се надява на добро представяне преди Уимбълдън.

Гришо се е изправял два пъти срещу Нори през 2021 година, като и в двата случая губи. Предстоящият двубой обаче ще е първи между българина и британеца на трева и е трудно да се предскаже какво ще се случи, тъй като и двамата тенисисти са в световния елит и в добра форма.

ТОП коефициенти за мача на Григор Димитров срещу Камерън Нори!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички