Жалко! Григор Димитров отпадна безславно от „Куинс“ след загуба от нидерландец


Жалко! Григор Димитров отпадна безславно от „Куинс“ след загуба от нидерландец
Снимка: Getty Images

7275 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров отпадна на 1/8-финалите на тенис турнира от сериите АТП 500 в Куинс Клъб, Лондон. Гришо загуби от Ботик ван де Зандсхулп след 6:7(5), 3:6 и приключи участието си в надпреварата, в която триумфира през 2014 година.

Двубоят продължи 1 час и 39 минути. Григор Димитров допусна изключително много непредизвикани грешки - 26. Българинът направи и 5 двойни грешки, което даде своето отражение.

Така нидерландецът се класира на четвъртфиналите.Той записа и първата си победа срещу Димитров. По този начин двамата имат по един успех в срещите помежду си.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Мачът започна със сервиране на Григор. Той спечели първата точка в двубоя. След това обаче Ботик ван де Зандсхулп доведе нещата до 15:40. Нашето момче обаче не допусна пробив и спечели първия гейм. Вторият сервис на Гришо бе изненадващо добър.

1:1 – Нидерландецът затвори на 15 сервирането си.

2:1 – Григор спечели отново подаването си.

2:2 – Нидерландецът затвори на нула следващия гейм.

3:2 – Григор спечели най-комфортния си сервис-гейм, завършвайки го с ас.

4:2ПРОБИВ Димитров стигна до пробив.

4:3ПРОБИВ - Хасковлията поведе 40-0, но пропиля възможността да затвори гейма. Нидерландецът стигна до 40-40. В крайна сметка Гришо поведе, но нидерландецът отново направи впечатляващ бекхенд-ретур. След това Димитров изригна със страхотен минаващ удар. Гонитбата продължи. Димитров изпусна и 8-ия си геймбол след двойна грешка. Последва ас на българина. За съжаление нашето момче направи нова двойна грешка. Последва и трета такава и в крайна сметка нидерландецът върна пробива, печелейки най-дългия гейм от началото на мача.

4:4 - Нидерландецът затвори набързо гейма на нула.

5:4 - Гришо отново поведе с 40-0, но продължи и с двойните си грешки, което позволи на съперника му да стигне до 40-40. Последва ас на българина. Гришо затвори гейма с воле.

5:5 - Ботик ван де Зандсхулп не остани шансове на българина.

6:5 - Гришо продължи с грешките и в този гейм и се стигна до поредна драма. В крайна сметка Димитров го спечели.

6:6 – Нидерландецът дръпна набързо с 30:0, като направи и ас. След това затвори гейма на нула.

6:7 (5) - Григор поведе с 3:2 в тайбрека, след което направи нова непредизвикана грешка. След това Гришо върна минипробив. Ботик ван де Зандсхулп поведе с 6:4 и имаше два сетбола. Гришо върна единия. Но нидерландецът спечели тайбрека със 7:5.

 

ВТОРИ СЕТ

1:0 – Нидерландецът затвори бързо гейма, като направи и два аса.

1:1 – Гришо отново дръпна, но с невероятен ретур съперникът му стигна до 30-40. Той изравни със завършващ форхенд. В крайна сметка Григо спечели гейма.

1:2 – Нидерландецът затвори на нула подаването си.

1:3 –  ПРОБИВ - Гришо не спря да прави грешки, този път 3 от форхенд, което позволи на съперника му да дръпне с 15:40. След това нашето момче отрази точките за пробив. Последва нова в мрежата от Димитров. Но нова грешка донесе пробив за нидерландеца.

1:4 – Съперникът на Григор затвърди пробива с гейм на нула.

2:4 – Гришо затвори набързо подаването си.

2:5 – Нидерландецът спечели подаването си без проблеми.

3:5 - Гришо затвори втори пореден гейм на нула.

3:6 - Нидерландецът спечели подаването си, с което и мача.

Григор Димитров - Ботик ван де Зандсхулп по ТВ: Къде да гледаме 1/8-финала в Куинс?

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ за 1/8-финал на Григор!

ПРЕДИ МАЧА

Нашият тенисист започна отлично сезона си на трева, след като елиминира на старта миналогодишния финалист, №3 в схемата и 11-и в света Камерън Нори от Великобритания след обрат в три сета. Григор показа страхотен сервис и характер в ключовите моменти, като не допусна нито един пробив в подаването си. Той е бивш шампион в надпреварата от 2014 година и ще играе с намиращия се на седем позиции под него в ранглистата Ван де Зандсхулп в спор за място на четвъртфиналите тази година.

Нидерландският тенисист имаше труден мач в първи кръг срещу 22-годишния квалификант и представител на домакините Пол Джъб, но в крайна сметка пречупи съпротивата на 227-ия в света в три сета. Левичарят изненада света на тениса с достигането си до четвъртфиналите на Ю Ес Оупън миналата година, където отпадна от бъдещия шампион Даниил Медведев. Ван де Зандсхулп и Димитров имат един мач помежду си, спечелен от българина в началото на тази година на подготвителния турнир преди Аустрелиън Оупън в Мелбърн.

При победа над нидерландеца, Григор ще играе с победителя от мача, с който се открива програмата на Централния корт на Куинс Клъб между австралиеца Алекс де Минор и Алехандро Давидович Фокина от Испания. Потенциален негов съперник на полуфиналите е действащият шампион Матео Беретини. Останалите два двубоя от програмата на Централния корт противопоставят участващия с "уайлд кард" Джак Дрейпър и квалификанта Емил Руусувуори, както и Александър Бублик от Казахстан срещу седмия в схемата Марин Чилич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички