Програмата е ясна: Григор Димитров в 1/2-финал срещу игра от топ 10 - срещали са се веднъж


Програмата е ясна: Григор Димитров в 1/2-финал срещу игра от топ 10 - срещали са се веднъж
Снимка: Getty Images

2222 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров се класира доста трудно за полуфиналите на турнира в Женева (ATP 250) след обрат и трисетова битка с Кристофър О'Конъл, който спечели цели 16 гейма в мача, но си тръгна победен.

Следващото изпитание пред хасковлията е далеч по-сериозно поне на хартия. Гришо ще премери сили с Тейлър Фриц в спор за място на финала. Американецът е 9-и в света и за разлика от Димитров, който игра над 2 часа и 45 мин в 1/4-финала, се справи с Иля Ивашка на тази фаза за по-малко от час.

Григор и Тейлър са се срещали само веднъж до този момент - пак на клей. Преди малко повече от четири години те играят в Мадрид (Мастърс 1000), където американецът побеждава с 2:0 сета след много оспорван дуел и два тайбрека.

Сега българинът ще има шанс за реванш, като вече е ясна и програмата за Централния корт. Тя стартира в 13:00 часа българско време с мача на двойки Аревало/Ройер - Гранойерс/Себайос.

Вторият сблъсък на корта е именно между Димитров и Фриц, като той ще стартира не преди 15:00 часа българско време. Програмата в деня на корта приключва с друга среща на двойки - Зверев/Ву срещу Рууд/Джари.

Вижте повече за това как Григор Димитров изстрада обрат, за да се класира на полуфинала в Женева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички