Късмет за Григор Димитров при жребия за Ролан Гарос, малшанс за Джокович и Алкарас


Късмет за Григор Димитров при жребия за Ролан Гарос, малшанс за Джокович и Алкарас
Снимка: Getty Images

5195 0

Бе изтеглен жребият за основната схема на предстоящия турнир на клей от Големия шлем - Ролан Гарос. Откритото първенство на Франция ще се проведе от 28 май до 11 юни, а Григор Димитров научи потенциалния си път в надпреварата.

Първата ракета на България извади късмет при жребия и попадна в несъмнено по-слабата долна половина на схемата (по-конкретно - хасковлията е в най-долната четвъртина). Така той ще потегли или срещу квалификант, или срещу щастлив губещ.

Ако се класира за втория кръг, би имал за съперник победителя измежду Емил Русувуори и Грегоар Барер, а при още една победа, вече идват по-сериозните изпитания. В трети кръг може да срещне поставения под номер 8 в схемата италианец Яник Синер (той започва срещу Алекзандер Мюлер от Франция).

Освен Синер други високо ранкирани тенисисти в тази част са Даниил Медведев, Александър Зверев и Франсис Тиафо. Голямата новина по високите етажи е, че Карлос Алкарас и Новак Джокович са в една половина и няма как да играят на финала. Среща между тях би била единствено на полуфинал.

Припомняме, че България може да има още един представител в основната схема. Адриан Андреев излиза в последен кръг от квалификациите срещу Дженаро Оливиера (номер 227 в света) и при победа попада в схемата.

Вики Томова нямаше късмет при жребия за Ролан Гарос

При дамите пък Виктория Томова ще премери сили с Екатерина Александрова в първия кръг. Жребият е неособено приветлив, тъй като рускинята е под номер 23 в основната схема. Двете са си разменили по една победа до момента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички