ПРОГНОЗА: Рафаел Надал - Анди Мъри, Лука Вани - Николас Алмагро


ПРОГНОЗА: Рафаел Надал - Анди Мъри, Лука Вани - Николас Алмагро

2060 0

Неделя, 10 май, е поредният богат на тенис ден в последно време. Подготвителните турнири преди второто състезание от Големия шлем – „Ролан Гарос”, следват един след друг. Днес, от 20:00 часа българско време ще се играе големият финал на Мастърса в Мадрид – Рафаел Надал срещу Анди Мъри, а още преди това започнаха срещите от първия кръг на следващия в календара Мастърс – този в Рим. Ето и няколко от нашите предложения на тенис тема.

Рафаел Надал – Анди Мъри

Тук изкушителен е залог на точен резултат от 2:1 за Рафа, след като котировките вървят при ставка около 4.00. Досега в турнира Надал има само двусетови победи, но с изключение на мача с Томаш Бердих на полуфинал, испанецът показа леки колебания, макар да не беше истински тестван и може би би могло да се говори и за известно подценяване от негова страна. От друга страна за Мъри клеят е най-слабата настилка, но той още няма загуба точно на червено през този сезон. И по-важното – в Мадрид дотук Мъри не пада под 56% спечелени точки на ретур при втори сервис и само срещу мощно сервиращия Раонич беше под 40% спечелени точки на ретур при вкаран първи сервис. А предвид факта, че Надал търси предимно подсечен сервис от адвантидж полето, с бекхенд ретур Мъри може да се придържа към стила на Джокович, когато играе с Рафа. Всъщност на клей, през миналия сезон, шотландецът направи точно така и изтормози жестоко Надал на полуфинала в Рим, който испанецът едвам спечели с 1:6, 6:3,7:5, като определено и бръмбарите в главата на Мъри допринесоха за обрата.

Друг нелош залог, особено за първия сет, е над 10,5 гейма. В началото шотландецът вероятно ще е по-мотивиран и свеж и ще се бори, а въпреки високия процент вкаран сервис на Надал като цяло в турнира – над 67%, то с всеки изминал мач процентът пада и определено Мъри ще има шансове в подаванията на Надал, така че нищо чудно да има и повечко пробиви.

Прогноза: 2:1 сета за Надал – 4.00, над 10,5 гейма в първия сет – 3.25

Лука Вани – Николас Алмагро

Мач от първия кръг на Мастърса в Рим - от 17:00 часа българско време. Вани е номер 117 в света, докато Алмагро е 159-ти, но през миналата година имаше куп контузии и заради операция на левия крак пропусна втората половина от сезон 2014. Най-силната настилка на испанеца е клей, но поне досега през годината, с изключение на полуфинала в Буенос Айрес, където загуби от Хуан Монако, Алмагро се представя доста слабо и не може да намери ритъм.

От друга страна Вани игра финал в Сао Пауло, където тръгна от квалификациите и загуби в три сета от Пабло Куевас. В Мадрид Вани се справи с Бернард Томич и накара сънародника си Болели да играе три сета, докато Алмагро падна безславно от Хуан Монако. Като се вземе предвид и домакинския фактор, за по-хазартните играчи може да е изкушаващо да заложат на Вани.

Опции: Победа за Вани – 4.33, победа с 2:0 за италианеца – 6.50, победа с 2:1 сета – 8.50

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички