Монако - Арсенал


Монако - Арсенал

2738 0

Тази вечер, уважаеми маниаци, ще трябва да се примиряваме с мученето на един толкова интелигентен коментатор на Шампионската лига, известен на всички фенове с все по-продължителните звуци при отбелязан гол, особено от страна на „национални каузи” като Димитър Бербатов и Лудогорец. Защото на ред е сблъсъкът Монако – Арсенал, а там, освен Бебратов и висините пред коментаторите, има и други интересни неща за футболни маниаци, например някой залог. Ей така, за да изтърпим коментаторското квичене.

2,20 – толкова е коефициентът за победа на Арсенал в този мач. Отлична възможност поради няколко причини:

-  Монако е отборът с най-добра защита в груповата фаза на тазгодишното издание на Шампионската лига със само един допуснат гол, а вкъщи още опазва сухата мрежа. Сега обаче ще липсва десният бек Андреа Раджи, под въпрос е стълбът в центъра на защитата Жереми Тулалан. И чисто статистически е време в четвърти мач в Шампионската лига безгрешната защита на отбор, който дори не е гранд в някое от четирите големи европейски първенства, да допусне гол – може и повече.

- Досега Арсенал не е губил гостуване във Франция в европейските клубни турнири – седем победи и три равенства. Арсен Венгер пък има 10 победи, 4 равенства и само 2 загуби срещу тимове от родината си.

- Тио Уолкът ще се завърне на мястото на контузения Алекс Окслейд-Чембърлейн и това определено би дало преимущество на Арсенал по крилата. А Жиру изчерпа квотата си на пропуски – в последните седем мача има шест гола, познайте на кого не вкара след куп положения?

- И спомен от миналото – през сезон 2012/2013 Арсенал излезе срещу Байерн на осминафиналите в Шампионската лига. Тогава, в последния си засега шампионски сезон в Шампионската лига, Байерн би топчиите като гост с 3:1 и падна в Мюнхен с 0:2, като баварците потрепериха накрая да не стане чудото. Сега Монако вече спечели с 3:1 в Лондон?!

Разбира се, когато говорим за Арсенал и Шампионска лига, винаги можем да очакваме велика издънка. Но например 2:0 за топчиите ще е нещо съвсем характерно за тях – геройско отпадане за венгерофилите и заслужаваща подигравки до гроб излагация за всички останали.

Прогноза: 2

Точен резултат: 1:2

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички