Прекрасно: Виктория Томова ще дебютира на Ролан Гарос, но ѝ се падна тежък опонент


Прекрасно: Виктория Томова ще дебютира на Ролан Гарос, но ѝ се падна тежък опонент
Снимка: Getty Images/Guliver

1732 0

27-годишната българка Виктория Томова се оказа "щастлив губещ" и ще играе в основната схема на Ролан Гарос за първи път в своята кариера!

Световната №113 загуби драматично срещата си от третия квалификационен кръг срещу Олга Данилович чрез финален тайбрек, но все пак ще участва в 1 кръг на Откритото първенство на Франция, след като три тенисистки се оттеглиха от надпреварата и така се отвориха три места, които бяха попълнени с жребий между шестте състезателки с най-висок ранкинг.

На Томова обаче ѝ се падна много труден противник! Тя ще се изправи срещу №9 в схемата - Даниел Колинс от САЩ, която преди няколко месеца загуби финала на Australian Open от Ашли Барти с 0:2 сета.

*Това ще бъде първо участие за родната тенисистка на Ролан Гарос, като по този начин тя ще запълни колекцията си от мачове във всички турнири от т.нар. "Голям шлем". До този момент Вики имаше две участия в Австралия, две на US Open и едно на Уимбълдън, в което достигна рекордното си постижение - втори кръг (2018 година). 

Вижте още: Кой ще бъде противник на Григор Димитров в 1-и кръг?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички