Преди старта на Григор Димитров на Australian Open: "Вихрушка" и хаос при загубите от Фучович - как го победи?


Преди старта на Григор Димитров на Australian Open: "Вихрушка" и хаос при загубите от Фучович - как го победи?
Снимка: Getty Images

8818 0

Григор Димитров ще започне на Australian Open с мач срещу Мартон Фучович в първия кръг. Двамата излизат на корта след часове - около 03:30-04:00 часа българско време (в зависимост от продължителността на предишния мач).

Какво се случи при предишните мачове между Григор Димитров и Мартон Фучович?

Това е четвърти дуел между тях, като всъщност унгарецът има предимство в съперничеството - побеждавайки в два от предишните три (едната му победа е на US Open). Пораженията обаче са от 2020-а, а двамата не са играли от 2021-ва, когато Григор надделява.

Прави впечатление, че при всичките им сблъсъци до момента се получава оспорван мач, в който загубилият печели поне един сет. А в случая на единствената им среща на турнир от Големия шлем до момента - краят идва след общо пет сета.

Още: Доста над Джокович, Надал и ВСИЧКИ - Григор Димитров още е №1: Изумителният му рекорд продължава

Забелязва се и любопитна тенденция при пораженията на Григор, както и интересен факт при победите конкретно срещу този опонент. В мачовете, които Димитров е загубил от Фучович, се стига до вихрушка от пробиви.

Григор Димитров в действие

При първия им сблъсък (25 август 2020) си разменят общо 12 пробива - 7 за Фучович и 5 за Гришо. Средно по четири на гейм. При втория им дуел (3 септември 2020) са общо 14 пробивите - 8 за унгареца и 6 за българина. Средно по по-малко от три на гейм обаче.

Все пак трябва да се отбележи, че в два от сетовете, които Димитров загуби, паднаха общо цели 11 пробива. Във втория сет, който в крайна сметка завърши в полза на Фучович след тайбрек, имаше пет поредни гейма с пробиви.

Нищо такова нямаше в сетовете, които Григор спечели. Нищо такова нямаше и при последния им мач (29 септември 2021 година). Тогава хасковлията спечели и двете си части след по един пробив. Любопитното е, че и в двата случая идваше в самия край на сетовете.

Още: Григор Димитров на Australian Open: Кофти серия, счупен карък, 3 успеха, 1 подвиг

При този им дуел обаче българинът е в ролята на огромен фаворит - за разлика от предишните. Вижте и къде да гледаме Григор Димитров - коя ТВ ще излъчи стартът на Гришо на Australian Open?

Френска медия включи Григор Димитров сред фаворитите да детронират Джокович на Australian Open

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички