Френска медия включи Григор Димитров сред фаворитите да детронират Джокович на Australian Open


Френска медия включи Григор Димитров сред фаворитите да детронират Джокович на Australian Open
Снимка: Getty Images

8310 0

Сръбската тенис звезда Новак Джокович отново е фаворит за победа на започващото скоро Открито първенство на Австралия. Той е и действащият шампион в Мелбърн, десеткратен шампион там.

Мнозина не искат още един триумф на Ноле в Мелбърн

Много тенис фенове обаче се надяват някой да спре Ноле в Австралия и да му измъкне титлата изпод носа. Екипът на френския вестник "Figaro", отговарящ за тениса, предложи петима "надеждни" състезатели, които са фаворити да детронират Джокович на АО.

Григор сред фаворитите де детронират Ноле в Мелбърн

Любопитното е, че сред тях е и пресният шампион в Бризбън - Григор Димитров. Останалите четирима са Яник Синер, Карлос Алкарас, Даниил Медведев и Александър Зверев.

"Падналият тенис герой отново живее"

"На 32 години падналият тенис герой отново живее. Българинът беше автор на гръмотевичен край на 2023 година с два полуфинала в Азия (Чънду и Шанхай) и финал на Мастърса в Париж. Стартът му през 2024 година не отслабва. Бившият "Бейби Федерер", елегантен, но непостоянен играч, намери удивителна солидност и спечели в Бризбън, като победи Холгер Руне, №8, във финала.

Първият му трофей от 2017 г. насам. През тази година, най-добрата в кариерата му, Григор Димитров стигна до последните четири в Мелбърн. Той също така е достигал до четвъртфинал три други пъти (2014, 2018 и 2021 г.). Доказателство, ако има нужда от такова, че бившият номер 3 в света е способен да блесне на австралийска земя", пише lefigaro.fr.  А ето докъде ще стигне Григор в Мелбърн според Борис Бекер. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички