Сръбската тенис федерация за случая с Джокович: Политиката спечели над спорта


Сръбската тенис федерация за случая с Джокович: Политиката спечели над спорта
Снимка: Getty Images

1521 0

Тенис федерацията на Сърбия изрази разочарованието си от решението на Федералния съд на Австралия да отхвърли жалбата на Новак Джокович относно анулираната му виза и депортирането му от страната.

"Сръбският тенис съюз изразява голямото си разочарование от решението на Федералния съд на Австралия. Този път политиката спечели над спорта. Деветкратният победител в Откритото първенство на Австралия Новак Джокович е лишен от правото да играе в първия турнир от Големия шлем за сезона и да пробва на корта, където спечели всичките си победи, за десети юбилеен път да вдигне трофея и да спечели 21-а титла от Големия шлем", се казва в съобщението, публикувано на официалния сайт на организацията.

"Спортът винаги е бил най-чистият сегмент на обществото, и особено тенисът, джентълменски спорт, в който спазването на правилата винаги е било високо ценено. Нашият шампион Новак Джокович при тези условия стана световен номер 1 и е без аналог в историята", пише още в изявлението.

"Носителят на 20 титли от Големия шлем, най-добрият в света, този, който пише историята на спорта - това беше и винаги ще бъде Новак Джокович. Всичко друго са глупости и срам, абсурд и пример за лицемерие. Легенда, гордостта на Сърбия, ние сме с Вас", каза министърът на спорта Ваня Удовичич, цитиран от сръбската агенция ТАНЮГ.

Ето и как Новак Джокович напусна Австралия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички