Важна промяна във Франция заради COVID: Новак Джокович пропуска и Ролан Гарос


Важна промяна във Франция заради COVID: Новак Джокович пропуска и Ролан Гарос
Снимка: Getty Images/Guliver

3888 0

Непосредствено след като официално и категорично стана ясно, че Новак Джокович няма да играе на първия за годината турнир от Големия шлем, във Франция приеха промяна заради коронавируса, като това бе потвърдено от спортния министър на страната Роксана Марачиняну.

Припомняме, че тя бе уверила, че Джокович ще може да играе: "Има здравни протоколи за големи събития от федерациите, които ще позволят на някой като Новак Джокович да влезе в страната. Към момента във Франция нямаме същите регулации като в Австралия, за да се влезе в страната - нито за спортисти, нито за граждани от други страни. Дори и играч да не е ваксиниран, ще може да участва в събитие" - бяха думите ѝ тогава.

Сега обаче във Франция е приета промяна, ето какво написа Роксана в личния си профил в социалната мрежа Туитър: "Пропускът за ваксинация е приет. Веднага след като законът бъде обнародван, ще стане задължително влизането с паспорт в обществени сгради (стадион, театър или салон) за всички зрители, практикуващи, френски или чуждестранни професионалисти.

Благодарим на спортното движение за работата по процедирането с последните неваксинирани. Ще работим заедно, за да запазим конкуренцията и да бъдем посланици на тези мерки на международно ниво" - написа тя.

Какво значи това и ще може ли Джокович да играе на Ролан Гарос? За санитарен паспорт важат и тестовете и това, че си преболедувал коронавируса вече, за което Ноле твърди, че е така. За ваксинационен паспорт важат само ваксините.

Няма категоричен отговор на въпроса дали Ноле ще може да играе на Ролан Гарос, още повече, че има достатъчно време ситуацията отново да се промени. Марачиняну не визира конкретно Джокович, но информира, че това важи за всички участници на Ролан Гарос.

А как премиерът на Австралия посрещна със задоволство депортацията на Новак Джокович?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички