Попитаха Роджър Федерер: Кой е най-добрият ти мач и коя е най-тежката ти загуба?


Попитаха Роджър Федерер: Кой е най-добрият ти мач и коя е най-тежката ти загуба?
Снимка: Getty Images

1834 0

Легендата на световния тенис Роджър Федерер даде интервю пред "Eurosport", в което отговори на два интересни въпроса - кой е най-добрият мач в кариерата му и коя е най-тежката му загуба?

Швейцарецът посочи победата над Лейтън Хюит на финала на US Open през 2004 година и поражението от Рафаел Надал във финала на Wimbledon през 2008 година с 2:3 сета (4:6, 4:6, 7:6 (5), 7:6 (8), 7:9).

"Лично за мен, финалът на US Open срещу Лейтън Хюит беше специален. Победих с резултат 6:0, 7:6, 6:0. Във финалите на турнирите от Големия шлем това не се случва - летиш в първия сет, губиш се във втория и след това отново доминираш в третия. Този мач беше перфектен. Тогава бях №1 в света и доказах, че е заслужено, и то в двубой срещу тенисист, когото много уважавам", отговори Федерер на първия въпрос.

"Най-лошото ми поражение? Вероятно Уимбълдън 2008. Залогът беше много голям, а ситуацията се разви в полза на Рафаел. Сърцето ми беше разбито", призна Роджър в отговор на втория въпрос. Въпросният финал срещу Матадора на "свещената трева" продължи 4 часа и 48 минути, а мнозина специалисти го определят за най-великия мач в историята на спорта!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ: Коя е Мирка - жената до Федерер, развалила годеж, за да роди двойка близнаци на Роджър

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички