Федерер преди оттеглянето си: Най-важното за мен бе да подобря рекорда на Сампрас


Федерер преди оттеглянето си: Най-важното за мен бе да подобря рекорда на Сампрас
Снимка: Getty Images

1098 0

Легендарният Роджър Федерер ще се прости с професиналния тенис след „Laver Cup“ в мач на двойки. Маестрото коментира предстоящото си оттегляне преди старта на демонстративния турнир.

 „Със сигурност съм много горд от всичко, което съм постигнал. Естествено, един от най-великите ми моменти беше спечелването на 15-ия “шлем” на “Уимбълдън” в присъствието на Пийт Сампрас на трибуните. Всичко след това беше като бонус за мен. Тогава това беше въприетият за най-важен рекорд. Естествено, след това имаше други рекорди за подобряване, а в бъдеще това ще се увеличава все повече“, коментира носителят на 20 титли от „Големия шлем“.

Много млади играчи ще искат да подобряват всички рекорди. Аз също исках, но едва когато се доближих до постижението на Сампрас и осъзнах, че е възможно да го задмина“, продължи Маестрото.

Когато победих Сампрас на Уимбълдън, завръщането през 2017 г. в Австралия, когато победих Надал, но като цяло не съм мислил точно за това.“, посочи той част от най-хубавите моменти в славната му кариера.

Не ме притеснява, че някои имат повече трофеи от “Шлема” от мен или пък че не можах да подобря 109-те титли на Джими Конърс. В късните години от кариерата ми най-важно беше дали си правя графика правилно, дали се чувствам добре извън корта и дали се наслаждавам на спорта. Мисля, че всичко се получи чудесно за мен”, заяви още Федерер.

А ето какво отсече най-младият №1 в света по адрес на Маестрото.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички