Почти перфектен: Григор Димитров тотално доминира над Багдатис на "Уимбълдън"


Почти перфектен: Григор Димитров тотално доминира над Багдатис на "Уимбълдън"
Снимка: Guliver/GettyImages

7643 0

Григор Димитров записа изключително убедителна победа във втория кръг на "Уимбълдън". На любимия си тенис турнир от календара световният №11 нямаше проблеми срещу Маркос Багдатис и спечели с убедителното 6:3, 6:2, 6:1.

Българският представител беше много ефективен в първите два сета, в които проби 3 пъти своя съперник, не допускаше почти никакви непредизвикани грешки и не позволи повече от две точки на Багдатис при свое подаване.

В третия сет Димитров като че ли се отпусна, след като допусна над 6 възможности за пробив на Багдатис и, въпреки че се защити и реално спечели убедително, третият сет беше най-трудният за него.

В следващия кръг световният №11 се изправя срещу победителя в срещата Дуди Села - Джон Иснър. Григор вече повтори постижението си на "Уимбълдън" от миналия сезон и при победа ще добави нови точки в актива си в световната ранглиста.

ТРЕТИ СЕТ

0:1 - За пръв път в срещата Багдатис повежда - гейм на 15.

1:1 - Багдатис стигна до 30:30 при подаването на Григор, който допусна две двойни грешки, които доведоха до 30:40. Грешка от бекхенд на Багдатис изравни резултата. В крайна сметка, Димитров позволи цели 4 точки за пробив на своя съперник, но показа прекрасна защита и здрави нерви, печелейки трудно най-дългия гейм в мача.

2:1 (пробив) - Багдатис се ядоса заради факта, че трябваше да сервира "само" с 4 топки, а Димитров се възползва оптимално - пробив на 15 и категоричен аванс от 2:1.

3:1 - №11 в света поведе с 30:0, но последваха 3 поредни точки на Багдатис - шанс за моментален ри-брейк. Димитров позволи още 2 точки за пробив в гейма, но с добрия си начален удар успя да се спаси и да затвърди пробива си.

4:1 (пробив) - Багдатис допусна двойна грешка при опит да завърши гейма в своя полза, а след това загуби и следващите 2 точки - нов пробив за Димитров.

5:1 - Нов сложен за Димитров гейм, който стигна няколко пъти до равенство. Все пак Гришо отново се измъкна и остана на гейм от победата в мача.

6:1 (пробив) - След час и 42 минути Димитров получи точка за спечелване на мача при 30:40 и сервис на Багдатис. Димитров реализира убийствен мачбол с атака при мрежата.

ВТОРИ СЕТ

1:0 (пробив) - Димитров продължава ударно и във втория сет - пробива на 30 и отново повежда в резултата.

2:0 - Григор прави аванса си комфортен, печелейки подаването си на 15.

2:1 - Настроението в играта на кипъреца определено отсъстваше, но все пак успя да вземе следващото си подаване на 30, въпреки че игра почти без първи сервис.

3:1 - Димитров продължи да сервира изключително убедително - нов гейм на 0.

3:2 - Багдатис отговаря с гейм на 30.

4:2 - Гришо поведе с 40:0 при следващото си подаване, но допусна две поредни точки за кипъреца. Все пак Димитров не позволи изненада и успя да затвори гейма.

5:2 (пробив) - С брилянтна игра от основната линия Димитров стигна до 3 точки за пробив. С уникален минаващ удар Гришо спечели още следващото разиграване и отново проби.

6:2 - Багдатис пробва няколко различни неща при подаването на Димитров, но това не му помогна - гейм на 15 и втори сет в графата на световния №11.

ПЪРВИ СЕТ

1:0 - Григор Димитров започна убедително с 3 бързи точки от сервис, като спечели на 0 след грешка от форхенд на Багдатис.

1:1 - Българинът записа страхотен уинър от форхенд по правата за 15:15, но Багдатис също показа стабилен сервис за старт на мача и спечели следващите 3 точки.

2:1 - Нов безпроблемен сервис-гейм за Димитров.

2:2 - Първи случай, в който се стига до равенство. Багдатис пропусна да затвори гейма при 40:15, допускайки две поредни грешки. Гришо се възползва оптимално и с атака при мрежата успя да стигне до първа точка за пробив. Кипърецът се защити с ас, а след това Димитров не се възползва от два поредни слаби сервиса на Багдатис и не успя да пробие.

3:2 - Световният №11 загуби първата точка, но спечели следващите 4, а най-интересният момент беше, когато Багдатис си поигра на "21" с тенис топката.

3:3 - Първи гейм на 0 за Багдатис.

4:3 - Григор прави същото и отново повежда в резултата.

5:3 (пробив) - Нов шанс за хасковлията. С добри отигравания той стигна до 15:30, а след това пробва минаващ удар право в тялото на Багдатис - два брейк пойнта за Димитров. Кипърецът сбърка първия си сервис, но реши да атакува при мрежата при втория - удар в мрежата и пробив за Григор.

6:3 - Гришо стигна до две точки за спечелване на сета, реализирайки още първата.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Световният №11 започна в турнира с чиста победа с 3:0 срещу Диего Шварцман, но не успя да убеди с представянето си. Той имаше сериозни проблеми при своя начален удар, като това се забеляза основно в първия и втория сет. Това обаче не му попречи да смачка аржентинеца, за когото тревната настилка не е никак удобна.

Сега за Димитров предстои предизвикателство срещу близкия му приятел Маркос Багдатис. Двамата са се изправяли един срещу друг 8 пъти, като българинът има 7 победи. Единственото поражение на Гришо обаче дойде точно на "Уимбълдън", когато през 2012 Багдатис спира похода му към върха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички