Само чудо може да раздели Григор от Топ 10


Само чудо може да раздели Григор от Топ 10
Снимка: Guliver/GettyImages

2394 0

Григор Димитров на практика може да се чувства спокоен относно бъдещото си завръщане в Топ 10 на световната ранглиста. Най-добрият ни тенисист се намира в изключително изгодна позиция на стартиралия вчера Уимбълдън.

Сметките показват, че дори да загуби днешния си мач с Диего Шварцман, който ще се проведе около 17:30 часа, първата ни ракета отново може да се озове в елитната компания на класацията на АТР. Това е така, тъй като намиращите се пред него Милош Раонич и Жо-Вилфред Цонга имат да защитават солиден актив. Канадецът игра финал миналата година, докато французинът отпадна на 1/4-финалите, информира "Тема спорт".

Това означава, че те трябва минимум да повторят тези си постижения, за да останат пред Григор след края на турнира. В същото време пък следващите го Гаел Монфис и Джак Сок изостават значително и трябва да надскочат себе си, за да го изпреварят. Така почти сигурно след две седмици Димитров ще се озове на девето или десето място на планетата, като тепърва може да подобрява ранкинга си при добро представяне в Лондон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички