Пиронкова зашемети бивша №5 на старта на "Уимбълдън"


Пиронкова зашемети бивша №5 на старта на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

3690 0

Цветана Пиронкова се класира по страхотен начин за втория кръг на "Уимбълдън". Българката спечели с 6:1, 6:4 срещу бившата №5 Сара Ерани и очарова с играта си и подобрената си ефективност при начален удар. Тя допусна само един пробив в мача, докато в същото време реализира цели 4 в своята сметка и напълно заслужено записа убедителен успех над италианката.

Първият гейм се разви отлично за Пиронкова. Тя имаше шанс за пробив още в първото подаване на Ерани, но италианката успя да се защити, изравнявайки за 1:1. Последваха обаче 5 категорични гейма за българката, с които тя взе първия сет срещу финалистката от "Ролан Гарос" през 2012 година.

Втората част беше далеч по-оспорвана, като Ерани започна да сервира далеч по-уверено. При 2:2 италианката можеше да поведе, но при 40:15 настъпи неочакван срив в играта й, а Пиронкова се възползва - пробив и 3:2 в полза на българката.

За съжаление, българката допусна веднага рибрейк. Последва размяна на по един сервис гейм преди Пиронкова отново да пробие своята съперничка, и то в най-подходящия моемнт - 5:4 и сервис за пловдивчанката.

Последва тежък гейм, в който Ерани даде всичко от себе си, но Пиронкова успя да измъкне победата след няколко равенства в последния гейм - 6:1, 6:4 и успех за родната представителка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички