Димитров започва Уимбълдън от 11-а позиция в света


Димитров започва Уимбълдън от 11-а позиция в света
Снимка: Gulliver/GettyImages

1742 0

Григор Димитров остава на 11-та позиция в световната ранглиста преди началото на Уимбълдън. След обновяването на ранглистата днес няма никакви промени в челото на подреждането, като българският тенисист продължава да бъде на само 5 точки от топ 10 на света.

Любопитното е, че четирима тенисисти имат шанс да се качат на върха в ранглистата, в зависимост от представянето си на Уимбълдън, като трима от тях зависят изцяло от себе си.

Анди Мъри ще запази първата позиция, ако достигне финал в Лондон, но ще бъде изместен от Рафаел Надал, ако испанецът стигне до мача за титлата. Швейцарецът Стан Вавринка може да дебютира като номер 1 в света, ако спечели първата си титлата в Ол Ингланд Клъб, докато Новак Джокович трябва да спечели титлата и да се надява Мъри и Надал да отпаднат преди полуфиналите, за да се върне на първото място.

Ако Вавринка и Джокович се изправят един срещу друг на финала, този двубой ще определи следващия номер 1 в света.

При жените Цветана Пиронкова отбелязва скок с 18 места напред и вече е на 131-ва позиция в световната ранглиста. Втора ракета на България и Елица Костова на 151-во място, а след нея са Виктория Томова (162) и Изабелла Шиникова (207).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички