Пиронкова, Шиникова и Костова започват на Australian Open днес


Пиронкова, Шиникова и Костова започват на Australian Open днес
Снимка: Getty Images/Gulliver

1264 0

Цветана Пиронкова, Изабелла Шиникова и Елица Коства ще започнат участието си в квалификациите на Откритото първенство на Австралия днес. Пресявките за първия за годината турнир от Големия шлем се провеждат в Дубай, като България има общо четири представителки при жените. Първата ни ракета Цветана Пиронкова ще се изправи срещу японката Киока Окамура в ранния следобед, като мачът им е насрочен за четвърти на Корт 6, където играта започва в 8:00 часа българско време. Това означава, че двубоят на Пиронкова може да започне около 13:00-14:00 часа.

Шиникова ще премери сили с втората поставена в схемата Осеан Доден от Франция около 12:00 часа, а Елица Костова ще играе с германката Антониа Лотнер около 15:00-16:00 часа. Втората ни ракета Виктория Томова ще започне участието си в квалификациите в понеделник.

Първата ни ракета Пиронкова е поставена под №21 в пресявките. При успех днес, във втория кръг Спортист №1 на България за 2020 г. ще играе с На-Ли Хан (Южна Корея) или Юлия Грабхер (Австрия). Във финалния трети кръг е възможен двубой срещу 15-ата поставена рускиня Маргарита Гаспарян.

В трети кръг Виктория Томова, поставена под №24, може да се срещне с 11-ата поставена в пресявките Тереза Мартинцова (Чехия). Шиникова пък, която нямаше късмет в жребия, може да срещне Моника Никулеску (Румъния, №28), ако стигне до решителния кръг.

Германката Антониа Лотнер ще бъде съперничката на четвъртата ни представителка в турнира Елица Костова. При успех във втория кръг Костова ще играе с Исалин Бонавентур (Белгия, №13) или Наталия Костич (Сърбия). Откритото първенство на Австралия ще започне на 8-ми февруари. А ето къде започва сезонът за Григор Димитров. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички