Адриан Андреев игра достойно, но отстъпи на 23-ия в света


Адриан Андреев игра достойно, но отстъпи на 23-ия в света
Снимка: Getty Images/Guliver

1014 0

Адриан Андреев оттъпи на Алекс Де Минор във втория кръг на основната схема на АТР 250 турнира на твърди кортове в Анталия. 19-годишният български тенисист загуби от четвъртия в схемата Алекс де Минор с 3-6, 1-6. Преди този мач Андреев записа три победи в турнира, след като в квалификациите победи Лукас Клайн и Андреа Вавасори, а вчера постигна първи успех в основна схема на АТР турнир след успех над представителя на домакините Марсел Илхан.

Андреев игра достойно срещу първата ракета на Австралия. Той постигна два пробива, като в много от геймовете даваше сериозен отпор на съперника. В първия сет Адриан постигна пробив още в първия гейм, който веднага след това беше върнат. Де Минор стигна до нов брейк за 4-2, но Андреев успя да го върне моментално. Следващите два гейма отидоха на сметката на световния №23, а с това и сета. Втората част бе оспорвана като игра, но не и като резултат. Адриан изпусна възможност за пробив при 1-3, а Де Минор успя на три пъти да стигне до брейк.

С доброто си представяне в турския курорт Андреев заработи 5700 евро и 32 точки за световната ранглиста, в която ще прогресира с около 120 места и ще влезе за първи път в кариерата си сред първите 450. А ето какво означава България за младия тенисист. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички