Ясно е първото препятствие пред Цветана Пиронкова на Australian Open


Ясно е първото препятствие пред Цветана Пиронкова на Australian Open
Снимка: Guliver/GettyImages

1024 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова ще започне участието си в квалификациите на Australian Open срещу 238-мата в света японка Киока Окамура. Пиронкова и Окамура никога досега не са се изправяли една срещу друга. 

Ако Пиронкова отстрани японката, българката трябва да премине още два квалификационни кръга, за да влезе в основната схема на първия за годината турнир от Големия шлем. Във втората фаза българката може да срещне победителката от срещата На-Лае Хан - Юлия Грабер. В третия кръг пък съперничка на Пиронкова може да бъде Маргарита Гаспарян.

Освен Пиронкова още три българки ще участват в квалификациите на Откритото първенство на Австралия. Изабелла Шиникова ще стартира срещу поставената под №2 в квалификациите французойка Осеан Доден. Виктория Томова ще играе срещу участващата с "уайлд кард" Шарлът Кемпенер-Поч. Елица Костова пък ще се изправи срещу Антония Лотнер.

Квалификациите при мъжете и жените започват от 10 януари, а основната схема е предвидена да започне на 8 февруари. Наскоро АТП обяви и турнирите, които ще се проведат до края на месец март (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички