Пиронкова се пречупи и допусна обрат при почти спечелен мач


Пиронкова се пречупи и допусна обрат при почти спечелен мач
Снимка: Getty Images/Guliver

1309 0

След като рано тази сутрин втората ни ракета при жените Сесил Каратанчева очаквано отпадна от US Open, инкасирайки тежка загуба с 1:6, 2:6 от швейцарската сензация Белинда Бенчив, най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова я последва по крайно болезнен начин.

В мач, превърнал се в истински фестивал на пробивите - цели 13 в цялата среща, Пиронкова допусна обрат германката Мона Баретел със 7:5, 6:7 (4), 1:6.

Първият сет завърши с цели седем пробива, като успехът се люшкаше между ракетите на двете, но за щастие кацна на тази на българката. Пиронкова поведе с 3:0, само за да се стигне до обрат - 3:4 и серия от още три поредни пробива, като Цвети успя да обърне нещата и да не позволи при 5:4 Бартел да "отсервира" сета. За финал на тази част на Пиронкова ѝ бяха нужни цели осем сетбола, за да пробие и да затвори частта. Всъщност тя беше по-устойчива от основна линия и отвреме-навреме правеше по някоя печеливша къса, без Бартел да мръдне дори, като с течение на мача германката изглеждаше все по-смазана физически.

Вторият сет тръгна с пробив за Бартел, но Пиронкова отговори с четири поредни гейма и дори имаше 0:40 на сервис на противничката за 5:1, но в този момент Бартел показа германска упоритост и удържа сервис гейма си. На свой ред Пиронкова се спаси от 15:40 и поведе с 5:2. Дойде и моментът тя да сервира за мача - при 5:3 - и типично за женски мач последва пробив, след три агресивни ретура на Бартел, два от които директни печеливши удари. Логично германката изравни за 5:5, но за щастие Пиронкова устиска сервиса си и спаси точка за пробив, за да си подсигури тайбрек. Там минипробивите валяха като дъжд, а Пиронкова пак изтърва да се възползва от рано изграден аванс - от 3:1 точки, стана 4:6 и Бартел дочака поредната грешка от бекхенд на нашето момиче, за да спечели тайбрека със 7:4.

Третия сет започна с пробив в полза на Бартел и то след като Пиронкова навакса 0:40 - крайно тежък психологически удар, който доведе до бърза развръзка - 6:1 за германката в решителния сет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички