Бомба на US Open! Финалистът от миналата година Нишикори е аут


Бомба на US Open! Финалистът от миналата година Нишикори е аут

957 0

Първата изненада в тазгодишния US Open вече е факт. Миналогодишният финалист и настоящ №4 в света Кей Нишикори напусна надпреварата след 4:6 6:3 6:4 6:7(6) 4:6 срещу Беноа Пер.

В първия сет японецът загуби подаването си след дълъг трети гейм. След това той успя да се възползва от шансовете си да върне пробива и в крайна сметка загуби сета.

Във втората част Нишикори беше по-убедителен, спечели подаването на Пер за 4:2, като този пробив се оказа решаващ, за да изравни сетове. Кей продължи уверено и спечели третия сет с 6:4 след решителен пробив в седмия гейм.

Французинът обаче не се предаде. Всеки взимаше подаванията си в четвъртия сет и се стигна до тайбрек. В него Пер спаси два мачбола, за да спечели след това с 8:6 точки и да изравни сетовете – 2:2.

В решителния пети сет 41-ият в света тенисист стигна до пробив в петия гейм, затвърди на нула и при свой сервис спечели мача. Французинът пласира 21 аса, показа агресивна и смела игра и след 3 часа и 17 минути битка прати Нишикори вкъщи. Следващ съперник на Пер ще е Марсел Илхан.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички