Освен Димитров и Томова: Още един българин на US Open - той обаче ще представлява САЩ


Освен Димитров и Томова: Още един българин на US Open - той обаче ще представлява САЩ
Снимка: Getty Images

3243 0

Григор Димитров и Виктория Томова няма да са единствените двама българи, които ще участват на последния за годината турнир от Големия шлем - US Open. Това ще стори и Васил Кирков, който ще играе на двойки с Денис Кудла.

Кирков получи уайлд кард, за да попадне в турнира. Той е на 22 години и е роден в Асеновград, но от 6-годишен живее в САЩ със семейството си и представлява страната. Син е на треньора Стоян Кирков.

Това ще е второ негово участие на US Open, след като го стори и през 2017 година. Тогава получи уайлд кард за участие в тандем с Дани Томас заради факта, че те бяха спечелили шампионата на САЩ до 18 години.

Като юноша игра финал на двойки на Ролан Гарос, а през 2021-ва година при мъжете на сингъл достига до номер 439 в света. През тази година се съсредоточава само върху турнири на двойки.

Така печели четири титли на ниво ITF, два трофея на "Чалънджър"-и и още един финал. Така стидна и до номер 220 в света. В първия кръг на US Open ще се изправи срещу Алекзандър Мюлер и Себастен Офнер. Вече са ясни и часовете на мачовете на Григор Димитров и Виктория Томова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички