Осма титла от Уимбълдън за Федерер, или първа за Чилич


Осма титла от Уимбълдън за Федерер, или първа за Чилич
Снимка: Gulliver/GettyImages

1058 0

Часове ни делят от развръзката на Уимбълдън при мъжете. Марин Чилич за първи път в кариерата си ще се бори за титлата, а Роджър Федерер за 11-и път е на финал и ще се опита да завоюва безпрецедентния осми трофей.

Швейцарецът е седемкратен победител на Уимбълдън, толкова титли на "свещената трева" има само Пийт Сампрас в Откритата ера на тениса. Марин Чилич провежда добър сезон на трева и стигането му до заключителната среща не е изненадващо. Хърватинът също така избегна мач с Рафаел Надал, който изненадващо бе елиминиран в 1/8 финалите от ветерана Жил Мюлер.

Федерер пък за сетен път показа, че на трева е в стихията си и стигна до финала без нито един загубен сет. Маестрото отново удиви всички с невероятната си физическа форма и пределна мотивация на 35-годишна възраст. Миналият сезон Милош Раонич препъна Федерер в "Ол Ингланд Клъб", но канадецът сега се оказа леко препятствие за швейцареца в 1/4 финалите, а в предната фаза Григор Димитров оказа слаба съпротива на своя идол. В полуфиналите Федерер имаше известни затруднения срещу Томаш Бердих, но отново записа чиста победа в три сета.

Чилич в седем мача има само една победа срещу Федерер, която постигна на Откритото първенство на САЩ през 2014 г. Хърватинът обаче затрудни изключително много ФедЕкс в миналогодишното издание на Уимбълдън и Федерер го преодоля в петсетова драма.

Швейцарският тенисист е явен фаворит в днешния сблъсък, но ако Чилич отново покаже най-доброто от себе си, както преди три години в Ню Йорк, може да се окаже сериозна преграда по пътя на Федерер към 19-а титла от Големия шлем и осма на Уимълдън.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички