Чилич надви Куери и е на финал на Уимбълдън


Чилич надви Куери и е на финал на Уимбълдън
Снимка: БГНЕС

1006 0

Хърватинът Марин Чилич се класира за финала на Уимбълдън, след като победи Сам Куери с 6-7(6), 6-4, 7-6(3), 7-5 в първия полуфинал от мъжката схема на турнира.

Куери бе приятната изненада на турнира до момента, като записа три поредни петсетови победи по пътя си към полуфиналите, включително срещу световния номер 1 и миналогодишен шампион Анди Мъри. Днес обаче той нямаше сили да се противопостави на мощната игра на Чилич от основната линия.

В първия сет двамата бяха безгрешни на сервис и не се стигна до нито една точка за пробив. В тайбрека Чили пръв стигна до минибрейк и дръпна с 4-1, но 24-ят поставен показа характер и обърна до 8-6, за да поведе в резултата.

Хърватинът отговори подобаващо и проби в самото начало на втората част, след което сервираше умело, за да изравни. Третият сет започна по подобен начин и Куери рано изгуби подаването си, но веднага след това направи рибрейк и в крайна сметка отново се стигна до тайбрек. Този път Чилич бе категоричен и се наложи със 7-3, но Куери направи последен опит да се закачи в двубоя и проби в началото на четвъртата част. Американецът бе видимо изморен и започна често да има проблеми на сервис, като Чилич успя да върне пробива и след това да направи нов в 12-ия гейм, за да затвори мача след 2 часа и 56 минути.

По този начин Марин Чилич стигна до финала на Уимбълдън за първи път в кариерата си, а в неделя ще се изправи срещу Томаш Бердих или Роджър Федерер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички