Мугуруса превзе крепостта на сестри Уилямс "Уимбълдън" след лекция срещу Винъс


Мугуруса превзе крепостта на сестри Уилямс "Уимбълдън" след лекция срещу Винъс
Снимка: Guliver/GettyImages

4141 0

Гарбине Мугуруса най-накрая успя да осъществи една от мечтите си, печелейки финала на "Уимбълдън", и то срещу легендата в тениса Винъс Уилямс. Испанската представителка буквално смаза своята съперничка, печелейки с впечатляващото 7:5, 6:0 на Централния корт в "Ол Ингланд Клъб".

Световната №14 е изненадващата победителка в турнира, като се има предвид че "тревата" не е най-силната й настилка, а освен това в миналото издание на турнира отпадна още във втори кръг. Сега обаче тя записа изключително доминиращ турнир, губейки един единствен сет по пътя си към титлата.

Във финала тя осъществи страхотен обрат срещу Винъс, след като губеше с 4:5 и Уилямс имаше два сетбола за спечелване на първата част. Мугуруса обаче успя да ги спаси, а след това на свой ред проби и стигна до победата със 7:5.

Това очевидно раклати психиката на 37-годишната американка, която беше неузнаваема в следващия сет - 3 допуснати пробива и категорична загуба с 6:0. Така тя не успя да спечели турнира за пръв път от 2008 година. Преди няколко сезона тя се изправи срещу своята сестра във финалната среща, но и тогава загуби. Американката губи втори финал за годината от Големия шлем, след като допусна поражение и на Australian Open.

23-годишната Мугуруса пък записа втора титла от Големия шлем на своята сметка, след като през миналия сезон спечели на "Ролан Гарос". Интересен факт е, че тогава тя отново се изправи срещу една от сестрите Уилямс - Серина, но и тази финална битка приключи в два сета.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички