Жалко: Звездата на световния тенис Доминик Тийм призна, че няма да играе на Australian Open


Жалко: Звездата на световния тенис Доминик Тийм призна, че няма да играе на Australian Open
Снимка: Getty Images

1425 0

Бившият номер 3 в света и към момента заемащ 15-ата позиция в тениса при мъжете - Доминик Тийм, призна, че няма да участва на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Той го стори дни, след като сподели, че няма да играе на ATP Cup и турнира в Мелбърн от сериите ATP 250.

Тийм използва личния си профил в социалната мрежа Туитър, за да го обяви: "Здравейте всички! Както всички вие знаете, дойдох си вкъщи в Австрия, за да се възстановя от тежките тренировъчни сесии, които имах в Дубай, и лекия проблем в подготовката ми.

Вече се чувствам добре отново, китката ми е в оптимална кондиция и се упражнявам нормално с много добър интензитет. След кратките празници аз и екипът ми преразгледахме належащите неща и решихме да направим някои промени в моя график за турнирите.

Ще започна сезона в Южна Америка на Кордоба Оупън в Аржентина, в края на януари. Следователно, няма да играя през тази година на Australian Open в Мелбърн - град, който обичам и където имам страхотни спомени и незабравими мачове пред невероятна тълпа. Ще ми липсват австралийските фенове, но ще се върна през 2023 година.

Вярваме, че това е правилното решение, за да имам добро състезателно завръщане. За момента ще остана в Австрия за още няколко дни и след това ще се насоча към първото ми събитие през годината. Използвам възможността да пожелая на всички в щастлива и успешна Нова година с много здраве" - написа Тийм.

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече пристигна в Мелбърн, макар и "инкогнито", но бе издаден от Лолита (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички