Данийл Медведев с изненадваща загуба на ATP Cup, но Русия тръгна с успех


Данийл Медведев с изненадваща загуба на ATP Cup, но Русия тръгна с успех
Снимка: Getty Images/Guliver

1146 0

Руснакът Данийл Медведев загуби изненадващо в откриващия си мач на отборния турнир ATP Cup от французина Юго Умбер, но въпреки това Русия започна с успех защитата на титлата си в надпреварата!

Световният номер 2, който спечели четири титли през 2021 г., бе изненадан от 35-ия в ранглистата Умбер, отстъпвайки със 7-6 (5), 5-7, 6-7 (2) в жестока битка, продължила близо три часа:

"Беше много трудно днес, но съм много щастлив. Имах някои възможности в първия сет и просто се опитах да остана спокоен и фокусиран върху това, което трябваше да правя на корта – получи се страхотен мач", каза французинът след мача.

При отсъствието на петата ракета на света Андрей Рубльов заради Ковид, Роман Сафиулин попадна като втори тенисист на "Сборная" за съревнованието. Намиращият се на 167-о място в света не разочарова, като спаси 15 от 19 точки за пробив, за да обърне Артур Риндернех с 2-6, 7-5, 6-3. Стигна се до решителен сблъсък на двойки, в който руснаците победиха влезлия като резерва в турнира на мястото на Австрия тим на Франция. Тандемът Медведев и Сафиулин се справи с опитната двойка на "петлите" Фабрис Мартен и Едуар Роже-Васлен с 6-4, 6-4. Така, Русия тръгна с успех в тежката си група В, в която са още отборите на Австралия и вицешампиона от миналата година Италия. "Скуадрата" поведе с 1-0 победи след успеха на Яник Синер над Макс Пърсел с 6-1, 6-3. По-късно започва срещата на Матео Беретини с Алекс Де Минор.

В група С, САЩ спечели срещу Канада с 3-0 победи, след като Джон Иснър се справи категорично с Брейдън Шнур с 6-1, 6-3, който замени 14-ия в света Денис Шаповалов, оттеглил се поради умора. 22-годишният тенисист все още изпитва затруднения след положителния си тест за Ковид при пристигането в Сидни. Впоследствие Тейлър Фриц надви 11-ия в света Феликс Оже-Алиасим след обрат с 6-7 (8), 6-4, 6-4, а Иснър и Фриц спечелиха на двойки срещу Оже-Алиасим и Шаповалов с 6-4, 6-4. В другия мач от групата, един срещу друг излизат Германия и Великобритания, като британците поведоха с 1-0 след успеха на Дан Еванс над Ян-Ленард Щруф с 6-1, 6-2. По-късно стартира срещата на Александър Зверев с Камерън Нори.

В група А, шампионите от 2020 Сърбия стигнаха до успеха над Норвегия с 2-1 победи. В отсъствието на световния номер 1 Новак Джокович, Филип Краинович даде аванс на "плавите" след успех над Виктор Дурашович, преди Душан Лайович да отстъпи на Каспер Рууд. На двойки тандемът Никола Чачич и Краинович надви Дурашович/Рууд със 7-6 (3), 6-3. В група D, Полша победи Гърция с 2-1, след като спечели първо мачовете си на сингъл чрез Камил Майрчак и Хуберт Хуркач, преди Хуркач в тандем с Ян Желински да загубят от Стефанос Циципас/Михаил Перволаракис с 4-6, 7-5, 8-10.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички