Оже-Алиасим срази Джокович и доближи Света на победа от триумф в Лондон


Оже-Алиасим срази Джокович и доближи Света на победа от триумф в Лондон
Снимка: Getty Images

1111 0

Феликс Оже-Алиасим надигра Новак Джокович с 6-3, 7-6 (3) в двубой от отборния тенис турнир Лейвър Къп. По този начин той даде за първи път преднина на Света срещу Европа в тазгодишното издание на надпреварата, като играчите на Джон Макенроу се нуждаят от още една победа за исторически първи триумф от съревнованието.

Денят започна с комфортен аванс на европейците от 8-4 след силната игра на Джокера във вечерната сесия вчера. Сърбинът се завърна на корта след над два месеца отсъствие и първо надви Франсис Тиафо на сингъл, а след това в тандем с Матео Беретини взе и двойковия мач срещу Джак Сок и Алекс де Минор. По-рано през деня обаче Сок и Оже-Алиасим обърнаха Беретини и Анди Мъри, за да върнат надеждите на отбора на Света.

Канадецът не показа признаци на умора и след ранен пробив в полза на Джокович за 2-0 в откриващия сет, взе шест от следващите седем гейма, а с това и частта. Във втората той стартира с пробив, който обаче бе върнат от съперника. Ноле, който изпитваше и проблем в областта на китката, се пребори за влизане в тайбрек, но там отстъпи с 3-7 точки. Така Света води на Европа с 10-8 точки и се нуждае от още един успех, за да сложи край на серията на европейците в турнира.

В следващия мач на сингъл Стефанос Циципас се изправя срещу Тиафо, а при победа на гърка всичко ще се реши в последния сблъсък между Каспер Рууд и Тейлър Фриц.

ОЩЕ: Джокович с прочувствено послание към Федерер

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички