Още едно голямо име в тениса ще пропусне Australian Open 2022


Още едно голямо име в тениса ще пропусне Australian Open 2022
Снимка: Getty images/Gulliver

2908 0

Откритото първенство на Австралия, което ще се проведе между 17 и 30 януари 2022 година, ще премине без участието на едно от най-известните имена в историята на женския тенис!

В днешния 8 декември организаторите на Australian Open публикуваха предварителен списък с участниците в турнира, от който стана ясно, че 40-годишната Серина Уилямс няма да играе в първата надпревара от календара на Големия шлем за новия сезон. 

Американката е носителка на общо 23 титли от четирите турнира, но не се е появявала на корта от тазигодшното издание на Уимбълдън заради контузия и след консултация с лекарския щаб е преценила, че е по-добре да удължи още периода си за възстановяване:

"Никога не е лесно да взема подобно решение, но не съм в нужното физическо състояние, за да се състезавам. Мелбърн е един от любимите ми градове и всяка година гледам към Australian Open с очакване. Ще ми липсват феновете, но нямам търпение да се върна и да играя на най-високото си ниво", бяха думите на Серина Уилямс.

Интересно е да се отбележи, че тя е на една титла от рекорда на Маргарет Корт (24) за най-много спечелени трофеи от Големия шлем! Малко по-рано днес пък стана ясно, че Григор Димитров не само ще играе на Australian Open, а даже е потвърдил участието си на още един турнир, който ще се проведе веднага след него!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички