Официално! Страхотна новина за феновете: Суперзвезда в тениса ще участва в Sofia Open


Официално! Страхотна новина за феновете: Суперзвезда в тениса ще участва в Sofia Open
Снимка: Getty Images/Guliver

978 0

Рано в петък Българската федерация по тенис зарадва родната публика със страхотна новина преди предстоящото осмо издание на турнира ATP 250 Sofia Open

Голямо име идва в столицата

В столицата ще кацне една от най-големите звезди в тениса Александър Зверев, информират официално организаторите на надпреварата в социалните мрежи. До успех се стигнало след много усилени преговори.

Германецът с руски корени ще бъде водач в схемата на турнира. Той е получил специално разрешение от ATP за участието си, което не налага използването на "уайлд кард".

Кой е Александър Зверев?

Към момента германският представител е под номер 9 в световната ранглиста. Той за първи път ще играе в България, където ще опита да си гарантира участие на ATP в Торино. Финалите в Италия започват на 12-ти ноември.

26-годишният състезател има олимпийска титла от игрите в Токио през 2021-ва година. Най-доброто си класиране осъществява през лятото на миналата година, когато заема втората позиция.

В кариерата си той може да се похвали с 21 турнирни титли. Последната такава до момента той завоюва през септември в Китай. Има пет полуфинали и четири 1/4 финали в турнирите от Големия шлем. Най-добрият му резултат там е финалът на "US Open", в който имаше комфортна преднина с 2:0 сета над Доминик Тийм, но допусна пълен обрат.

Новината идва, след като 2-ма американски тенисисти отказаха участие в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички