Франсис Тиафо няма да играе на Sofia Open 2023, негов сънародник също почти сигурно е аут от турнира


Франсис Тиафо няма да играе на Sofia Open 2023, негов сънародник също почти сигурно е аут от турнира
Снимка: Getty Images

718 0

Поредно известно име в мъжкия тенис се отказа да участва на турнира Sofia Open 2023, който ще се проведе в периода 4-11 ноември в "Арена София" и зала "София".

Този път става въпрос за световния №14 в ранглистата на ATP - Франсис Тиафо, който трябваше да бъде поставен под №2 (според предварителните заявки).

Американецът направи силен сезон с титли в Хюстън на клей и в Щутгарт на трева, което му донесе и първо влизане в Топ 10 през месец юни. През септември пък достигна до четвъртфиналите на US Open.

Неговият сънародник Тейлър Фриц, който е №10 в света и трябваше да бъде водач в схемата в нашата столица, също почти сигурно няма да играе!

Той страда от разтежение на коремен мускул и вчера, 31-ви октомври, обяви, че се оттегля от надпреварата от сериите "Мастърс" в Париж преди срещата си от втория кръг срещу Даниел Алтмайер (Германия).

*Припомняме, че от Sofia Open 2023 вече се отказаха световният №16, както и австралиецът Александър Вукич, 50-и в света. Те бяха заменени от Кристофър О'Конъл (Австралия) и Роберто Карбейес Баена (Испания).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички