Официално: Рафаел Надал се отказа от US Open


Официално: Рафаел Надал се отказа от US Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1989 0

Световният номер 2 Рафаел Надал няма да участва в тазгодишното издание на Откритото първенство на САЩ. Испанецът, който спечели US Open през 2019 година, обяви, че ще пропусне предстоящия турнир от Големия шлем заради "сложната ситуация" в световен мащаб, предизвикана от коронавируса.

"След продължителни колебания прецених да не участвам на тазгодишния US Open. Ситуацията в света е много сложна, случаите на заразени с COVID-19 се увеличават и изглежда, че все още нямаме контрол над това", написа испанецът в профила си в Twitter.

"Това е решение, което не исках да взимам, но прецених да послушам сърцето си и на този етап предпочитам да не пътувам", добави още испанецът. Надал поздрави организаторите на турнира и ръководството на ATP за усилията, които влагат да проведат голямата надпревара. 

Откритото първенство на САЩ ще пропусне и друг топ тенисист - Роджър Федерер, но заради контузия. Швейцарският маестро обяви по-рано през сезона, че няма да играе до края на годината, за да се възстанови от травмата. US Open трябва да започне на 31 август и да завърши на 13 септември.

Все още не е ясно дали най-добрият български тенисист Григор Димитров ще участва на турнира от Големия шлем. Хасковлията подаде заявка за участие на турнира от сериите "Мастърс 1000" в Синсинати, който тази година ще се проведе в Ню Йорк. Наскоро обаче Димитров коментира, че все още не е решил дали да участва на US Open (подробности тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички