Много тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид: Познати силни съперници дебнат на всяко стъпало


Много тежък жребий за Григор Димитров на Мастърса в Мадрид: Познати силни съперници дебнат на всяко стъпало
Снимка: Getty Images

7605 0

Първата ракета на България Григор Димитров научи потенциални си съперници за следващия турнир, на който ще участва. 32-годишният хасковлия влиза в четвърта поредна надпревара от сериите "Мастърс 1000", което отново гарантира сблъсъци с най-добрите в света.

Ясен е жребият за Григор Димитров на турнира в Мадрид

Ясен е жребият за Григор Димитров

Бе изтеглен жребият за състезанието в Мадрид и стана ясно, че десетият в света е в четвъртината на най-добрия състезател за годината Яник Синер. Двамата се разминаха в Монте Карло след драматичното поражение на Гришо от Холгер Руне, а преди това играха финал в Маями.

За да стигне до възможен сблъсък с водача в схемата (Новак Джокович няма да играе) обаче, Григор ще трябва доста да се потруди. Той почива в първия кръг като девети поставен, а в първия си мач ще се изправи срещу победителя от двойката Якуб Меншик срещу Яник Ханфман.

Още: "Григор Димитров не е спечелил и един турнир от Големия шлем, а се прави на Новак Джокович"

Димитров не е играл никога срещу Меншик, докато срещу Ханфман се изправи в Маями преди седмици, когато му даде общо само един гейм и го унищожи на корта. А след втория кръг идват и трудните изпитания. Още в трети би имал коварен съперник - някой измежду Йошихито Нишиока, Феликс Оже-Алиасим и Адриан Манарино.

На осминафиналите пък може да срещне започналия по чудесен начин сезона на клей Каспър Рууд. Шестият в света игра финал в Монте Карло (където победи играчи като Хуберт Хуркач, Уго Юмбер и Новак Джокович, преди да загуби от Стефанос Циципас), а след това триумфира и с титлата в Барселона, побеждавайки Стефанос Циципас в мача за трофея.

Още: Голямата опасност за Григор Димитров не се реализира - две страхотни новини за Гришо

Припомняме, че до момента 32-годишният българин и 25-годишният норвежец са се срещали два пъти и са си разменили по една победа. Първо Рууд спечели на полуфиналите в Сан Диаго през 2021-ва година, а след това Гришо победи на осминафиналите в Монте Карло през 2022-ра.

Водачът в основната схема Синер започва с мач срещу Лоренцо Сонего или квалификант. Карлос Алкарас пък стартира с Александър Шевченко или Артур Риндеркнеш, докато Даниил Медведев ще срещне победителя измежду Кристофър О'Конъл и Матео Арналди. Александър Зверев започва срещу Борна Чорич или квалификант, докато Рафаел Надал се завръща в Мадрид с мач срещу Дарвин Бланч. Испанецът може да отново да срещне Алекс де Минор още във втори кръг, след като австралиецът го победи в Барселона преди дни. 

При днешното (22.04) обновяване на световната ранглиста в тениса пък Григор Димитров запази позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички