Дъждът прекъсна знаменит обрат на Григор Димитров на старта в Барселона


Дъждът прекъсна знаменит обрат на Григор Димитров на старта в Барселона
Снимка: Getty Images

10070 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започна участието си на турнира от сериите ATP 500 в Барселона. Григор се изправи срещу 52-ия в света Федерико Кория от Аржентина, като му води с пробив в решаващия трети сет (4:6, 6:3, 4:3). Битката обаче бе на два пъти прекъсната поради дъжд и в крайна сметка бе взето решение да се доиграе в четвъртък.

Гришо влезе трудно в срещата и Кория се възползва от това, за да го пробие рано-рано в първия сет. Българинът успя да възстанови равенството, но след това бе на два пъти пробит. Григор върна още един пробив, но в крайна сметка първата част отиде на сметката на Кория - 4:6.

Във втората част Григор подобри играта си, а двамата тенисисти станаха по-стабилни на свой сервис. Все пак Димитров осъществи пробив при 3:2 гейма и до края на сета запази разликата, за да спечели частта с 6:3. В третия сет Гришо продължи добрата си игра и поведе с пробив, но дъжд прекъсна срещата.

След два часа играта бе подновена на сервис на Григор, а Кория върна пробива. Малко след това българинът пак стигна до пробив за 4:3 гейма, но срещата отново бе прекъсната заради дъжд. Така организаторите взеха решение да отложат мача за четвъртък - отново на същия корт, като двубоят ще започне не преди 13 часа.

РАЗВОЙ НА МАЧА НА ГРИГОР ДИМИТРОВ

СЕТ 1

0:2 - Григор не започна добре срещата, след като допусна три непредизвикани грешки в първия си сервис гейм и бе пробит от Кория на нула. Във втория гейм пък Кория стартира с двойна грешка. Гришо направи още една непредизвикана грешка, но пък след това си осигури две точки за пробив. И двете обаче бяха отразени от Кория, а след това аржентинецът съумя да спечели подаването си и да затвърди пробива.

2:2 - Григор спечели следващия си сервис гейм, а след това веднага потърси изравняване на резултата на сервис на Кория. Аржентинецът поведе с 40:15, но допусна двойна грешка и Гришо съумя да изравни. Кория стигна до нови два геймбола, но не се възползва, а накрая Григор се добра до брейкбол и проби.

2:4 - Димитров тъкмо върна пробива и отново бе пробит. Началният сервис на българина продължи да не влиза, което доведе до два брейкбола за Кория. От втория опит аржентинецът проби, а в следващия гейм спечели подаването си на 15, за да затвърди пробива.

3:5 - И Григор, и Кория продължиха да играят колебливо на свой сервис. Българинът допусна нов пробив, въпреки че поведе с 40:15. След това Кория сервираше за сета, но не успя да го затвори в своя полза. Аржентинецът изпусна сетбол, след което Гришо се добра до два брейкбола и върна един от двата пробива.

4:6 - Григор Димитров отново срещна трудности на свой сервис, като Кория се добра до нов сетбол, който обаче бе неутрализиран с чудесна къса топка от българина. Гришо взе подаването си за 4:5, но след това Кория затвори първия сет с гейм на 30 в своя полза.

СЕТ 2

2:2 - В първите геймове от втората част Григор Димитров и Федерико Кория бяха по-стабилни на своя сервис, особено Гришо, чийто първи сервис започна да влиза по-често. Българинът обаче продължаваше да има проблеми с ударите си от основната линия, които често излизаха в аут. Никой един от двамата играчи обаче не се добра до точка за пробив в първите четири гейма.

4:2 - Григор взе още един сервис гейм, а след това вложи усилията си на подаването на Кория, за да го пробие. Българинът успя да притисне аржентинеца и да се добере до две точки за пробив. Първата бе отразена от Кория, но при втората Гришо успя да пробие и да поведе в резултата.

6:3 - В следващите геймове Григор Димитров вдигна нивото на игра и за Кория вече бе много по-трудно да му се противопостави. Двамата тенисисти си размениха по един сервис гейм без пробиви, а след това Гришо сервира за сета и даде само точка на съперника си.

СЕТ 3

2:1 - Григор продължи да играе на висота и в третия сет. Федерико Кория започна да показва колебания, но все пак успя да поведе в сета, спечелвайки подаването си на 30. Последва експресен сервис гейм за Гришо, спечелен на нула. След това българинът стигна и до пробив - той поведе с 40:15 на сервис на Кория и го проби за 2:1. Веднага след това двубоят бе прекъснат заради дъжд.

2:2 - След повече от два часа Димитров и Кория отново излязоха на корта, за да доиграят срещата. Григор бе на сервис и трябваше да затвърди пробива, който направи преди прекъсването. За Гришо обаче бе трудно да се нагоди след дългата пауза и Кория се възползва, за да върне пробива. Аржентинецът поведе с 15:40 и от втория брейкбол проби.

4:3 - Последваха два бързи гейма, в които сервиращите нямаха затруднения. Кория даде само точка на Гришо на свой сервис, докато българинът взе подаването си на нула. След това обаче българинът успя да натисне отново Кория и да го пробие - и то на нула. С пробива Гришо отново излезе напред в резултата, но мачът пак бе прекъснат заради дъжд.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Григор Димитров започва участието си на турнира на клей в Барселона директно от втория кръг, където негов съперник ще бъде Федерико Кория, който в първия кръг отстрани Маркос Гирон след трисетова победа. Това ще бъде първи мач между Григор и Кория, които на са се срещали до момента.

Двубоят трябва да се състои на корт "Pista Jan Kodes", където е трети по програма - веднага след мача между Николоз Басилашвили и Хауме Мунар. Българинът стигна до полуфиналите на Мастърс турнира в Монте Карло и ще иска да продължи добрата си игра на клей и в Барселона преди турнира от Големия шлем Ролан Гарос.

Ето какви са коефициентите за двубоя Григор Димитров - Федерико Кория!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички