Обявиха най-голямата изненада на US Open


Обявиха най-голямата изненада на US Open
Снимка: Guliver/GettyImages

7768 0

US Open отмина, с което приключиха и тазгодишните издания на надпреварите от Големия шлем. И по традиция на Откритото първенство на САЩ станахме свидетели на най-големите изненади до момента през сезона.

Ораганизаторите направиха своеобразна класация на сензациите в турнира, като сред тях бяха загубите в първи кръг на Циципас (от Андрей Рубльов), Доминик Тийм (от Томас Фабиано), Слоунс Стивънс (първи кръг), както и отпадането на Симона Халеп във втори кръг.

Над всички изненади обаче беше победата на Григор Димитров над Роджър Федерер. Успехът на българина в 5 сета беше приет като истински шок от всички тенис специалисти и фенове. Ето и какво казаха организаторите за битката между двамата:

 

"Роджър Федерер беше с перфектен баланс от 7:0 успеха над бившия №3 в срещуте им преди четвъртфинала на US Open. Но в последствие стана ясно, че никой не побеждава осем пъти поред Григор Димитров. Това знае и Рафаел Надал, който също загуби в осмия си мач от българина.

Димитров, сринал се в ранглистата до 78-то място преди надпреварата, не отстъпваше на основната линия и се надиграваше удар след удар с 20-кратния шампион в Големия шлем. И след драматичната петсетова битка Федерер, който определено имаше проблеми с гърба, трябваше отново да си тръгне рано от Ню Йорк. Е, рано по неговите високи стандарти", написаха на сайта на турнира. Какво каза самият Федерер за поражението от Димитров четете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички