Пречупеният Федерер: Това бе моментът на Григор, не на моето тяло


Пречупеният Федерер: Това бе моментът на Григор, не на моето тяло
Снимка: Getty Images/Guliver

16695 0

Роджър Федерер разбираемо бе разочарован след загубата си в четвъртфиналите на Ю Ес Оупън от Григор Димитров в пет сета. Швейцарският маестро, петкратен победител в турнира, получи медицински таймаут поради проблем в горната част на гърба, но отказа да се оправдае с травмата си.

"Чувствах болката през целия мач, но бях в кондиция да продължа. Просто не успях да спечеля, коментира той след срещата. - Това е моментът на Григор, не на моето тяло, така че всичко е окей. Такива неща се случват. Дадох най-доброто от себе си. Болката не беше достатъчно силна, за да ме откаже, просто Григор успя да довърши нещата. Борих се с всичко, което имах в запас“.

Федерер имаше пет възможности за пробив в десетия гейм на четвъртия сет и 78-ият в света Димитров устоя на напрежението, за да вкара двубоя в решителен пети. "Имаше моменти, в които водех в резултата. Имах и шанс да се върна в четвъртия сет. Стартът на четвъртия не беше идеален, както и на петия. Изоставах, а тогава винаги е трудно. Просто съм разочарован, че всичко свърши, защото имах чувството, че играя доста добре. Пропуснах своите възможности, това е. Сега ще размишлявам няколко дни върху случилото се, но трябва да приема загубата, тя е част от играта“, добави швейцарецът.

Федерер отрече драматичната загуба от световния номер 1 Новак Джокович на финала на Уимбълдън да е повлияла върху днешния резултат. "Знам какво пише в медиите. Хората си мислят, че загубих, защото не съм превъзмогнал загубата си от Новак във финала. Това определено не е причината за поражението ми. Бях готов за победа, но просто не беше достатъчно“.

"Нямам кристалната топка. Никой никога няма да разбере. Мисля, че като цяло това беше позитивен сезон. Сега съм разочарован, естествено, но ще се завърна и ще бъда в кондиция“, отговори той, запитан дали е почувствал, че е пропуснал шанс да прибави трофей от Големия шлем при липсата на Джокович. Той няма намерение да слага край на сезона си. "Лейвър Къп, Шанхай, Базел, може би Париж, Лондон. Това е графикът за сега. Не знам дали щабът ми има други идеи. Ще бъда щастлив, ако си взема малко почивка, после се върна към тренировките и да атакувам оттам“, завърши Федерер. Вижте в този материал какво гениално решение помогна на българина да спечели. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички