Обявиха часа на първия двубой на Григор Димитров на Australian Open


Обявиха часа на първия двубой на Григор Димитров на Australian Open
Снимка: Getty Images

1999 0

Най-добрият български тенисит Григор Димитров започва участието си на Australian Open във вторник (17 януари) срещу Аслан Карацев, като вече е известно и от колко часа е двубоят. Двамата ще открият програмата на корт "1573 Арена" в Мелбърн от 02:00 часа сутринта.

До момента двамата са се срещали само 2 пъти, като и двата случая са от 2021 година - първо Карацев записва победа на 1/4-финалите на Australian Open с 3:1 сета (2:6, 6:4, 6:1, 6:2), а след това Димитров го побеждава с 2:1 (6:1, 1:6, 6:2) на 1/4-финалите в Сан Диего.

Представителката ни при жените - Виктория Томова, ще се изправи срещу олимпийската шампионка Белинда Бенчич от Швейцария (№13) в първия кръг. Двете трябва да се изправят една срещу друга малко след 10:00 часа, но преди тях на "Маргарет Корт Арена" ще се изиграят още три двубоя.

По-рано пък стана ясно и къде ще играе Григор след турнира в Австралия.  Той ще вземе участие в турнира от категория АТР 250 в Монпелие, който започва на 6 февруари. Това ще бъде второ участие на най-добрия ни тенисист в надпреварата във френския град, след като преди 3 години отпадна още на старта от местния представител Грегоар Барер.

Вижте още: Мисли ли Григор за отказване от тениса? Ето отговора му

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички