Григор Димитров е далеч от отказване от тениса, даде съвет на младите играчи


Григор Димитров е далеч от отказване от тениса, даде съвет на младите играчи
Снимка: Getty Images

2186 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е в очакване на първия си мач на Australian Open. Българинът ще участва за 14-и пореден път в Австралия, а преди него говори по някои интересни теми в официалния подкаст на турнир.

Димитров бе категоричен, че е далеч от момента, в който ще се откаже от тениса и все още има големи мечти, свързани с любимата игра. "Мисля, че все още имам какво да покажа. Смятам, че се намирам в най-добрата си форма - и физически, и психологически. Свърших много работа във фитнеса по време на подготовката си и това ми дава увереност. Вълнувам се за идния сезон и това е голямата ми мотивация. Не се състезавам с никого, а напредвам със собствено темпо", сподели Григор.

На въпрос кои са нещата, които иска младите играчи да видят, Гришо отговори: "Бих искал да видят какво е да играеш на тази възраст, когато вече не мислиш толкова за точки и класиране. Като цяло нагласата и излъчването ти са различни. Винаги съм казвал, че тенисът е маратон, а не спринт. Често виждаме млади играчи, които се представят страхотно в първите години от кариерата си, но след това нивото им спада. Постоянството е частта, която бих искал да им покажа".

31-годишният ни състезател ще играе с Аслан Карацев в първи кръг, а при успех ще се изправи срещу Ласло Джере или Зизу Бергс във втората фаза. А кога започва участието на Григор в Австралия - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички