Новак Джокович заговори за смяна на поколенията в мъжкия тенис


Новак Джокович заговори за смяна на поколенията в мъжкия тенис
Снимка: Getty Images/Guliver

1443 0

Красноречив факт е, че последните четири турнира от сериите Мастърс бяха спечелени от играчи извън "Голямата тройка" в тениса - Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Руснакът Даниил Медведев спечели Финалите на ATP и Мастърса в Париж и дори измести Надал от второто място. Хуберт Хуркач, Стефанос Циципас и Александър Зверев триумфираха в трите Мастърса през 2021 година, като гръкът е най-младият от тримата - на 22 години.

За 33-годишният Джокович това не е изненада и той заяви на пресконференция преди турнира в Рим, че очевидно настъпва смяна на поколенията:

"Има момчета като Циципас, Зверев, Матео Беретини, Андрей Рубльов, които печелят срещу всички нас, играят много добре и трупат точки в класирането. Медведев също, разбира се, се бори за първите места. Доминик Тийм е там от много години", каза "Жокера" и добави:

"Това ще се случи неизбежно. Промяната на върха в ранглистата при мъжете предстои. Дали ще се случи след месец или година или точно кога, не знам".

Сърбинът преследва рекорда от 20 трофея на Федерер и Надал от Големия шлем и призна, че тези турнири са най-важни за него в момента:

"Лично аз вече не обръщам прекалено голямо внимание на класацията, както на представянето си в турнирите от Големия шлем. Това са най-големите турнири за мен в момента на този етап от кариерата ми".

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички