Война и в тениса: Новак Джокович срещу Рафаел Надал!


Война и в тениса: Новак Джокович срещу Рафаел Надал!
Снимка: Getty Images/Guliver

1333 0

След като във футбола избухна истинска война с новата Суперлига, то в тениса също не е никак спокойно, тъй като в задочен конфликт влязоха две от най-големите звезди в историята на спорта - Рафаел Надал и Новак Джокович.

Първо испанецът заяви, че Ноле е по-фокусиран от него върху рекордите: "Наслаждавам се на това, което правя. Щастлив съм, че играя тенис. Да, искам да спечеля още турнири от Големия шлем, няма съмнение. Но Новак е по-обсебен и фокусиран върху това. Не по негативен начин. Той се концентрира повече върху тези неща и те значат повече за него. Той постоянно говори за рекордите и се радвам за него, но това не е моят подход към кариерата ми" - сподели Надал.

Това явно е жегнало сърбинът, който не пропусна да отговори на своят колега: "Не мога да говоря от негово име, не знам как мисли, но има право да изкаже мнението си – какво смята, че е отношението ми към рекордите. Лично аз не усещам да съм обсебен от абсолютно нищо. Това, което чувствам е страст и огромно желание. Преследвам целите си и никога не съм имал проблем да го заявя" - започна Новак.

"Може би за някои е трудно да държат на думата си, но за мен никога не е било трудно да кажа „Искам да спечеля този рекорд или да постигна дадена цел“. Не знам защо това би могло да е нещо лошо – не само, когато става дума за рекорди, но и изобщо. Още от малък не ме е страх да давам гласност на целите си. Исках да бъда №1 и да спечеля турнири от Големия шлем. Разбира се, целите се множат – когато постигнеш една, друга се появява. Това е моят път и е уникален, също както е и този на Рафа

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички