Новак Джокович за критиките към него: Лов на вещици, някое голямо име трябва да падне


Новак Джокович за критиките към него: Лов на вещици, някое голямо име трябва да падне
Снимка: Getty Images/Guliver

1031 0

Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович вече официално е оздравял от коронавируса, след като тестовете му се отрицателни. Сърбинът коментира и всичките критики, които бяха насочени към него заради това, че организира турнир без да вземе нужните мерки.

"Напоследък виждам само критика и много от нея е недоброжелателна. Очевидно е нещо повече от критика, това е като преднамерен лов на вещици. Някой трябва да падне, голямо име. Намеренията ми бяха чисти, с цялото си сърце се посветих да организирам хуманитарно събитие да помогна на играчите и тенис федерациите в района. Спазихме всички закони и разпоредби. Но научихме нашия урок и някои неща може би можеха да се направят по различен начин" - сподели той пред "Sportski Zurnal".

Джокович коментира и участието си на един от турнирите от Големия шлем - Откритото първенство на САЩ (US Open): "Все още не съм решил дали да играя на US Open, нарастването на регистрираните случаи на COVID-19 в САЩ и в частност в Ню Йорк не помага за надпреварата" - каза той, намеквайки, че може и да не участва.

Припомняме, че точно преди седмица Новак Джокович и неговата съпруга Йелена дадоха отрицателни тестове за коронавирус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички