Новак Джокович видя зор срещу 64-ия в света, но стигна до 1/4-финал в Австралия


Новак Джокович видя зор срещу 64-ия в света, но стигна до 1/4-финал в Австралия
Снимка: Getty Images

1081 0

Световният №5 - Новак Джокович, се класира много трудно за 1/4-финалите на турнира в Аделаида (Австралия), надделявайки със 7:6 (3), 7:6 (5) над 64-тия в света - Куентин Алис от Франция.

Ноле допусна изоставане от 2:5 в първата част, а след това французинът сервираше за сета при 5:3. Тогава сърбинът вдигна нивото си, осъществи пробив на нула и впоследствие докара нещата до тайбрек. В него дръпна набързо с 5-0 и в крайна сметка затвори сета от третата открила се възможност.

Във втория сет нямаше пробиви, но Новак профука два мачбола при 5:4. В тайбрека направи само един брейк, при 5-5, което се оказа напълно достатъчно за крайния успех. Той му гарантира четвъртфинал срещу Денис Шаповалов (№18), след като канадецът вече беше победил руснака Роман Сафиулин с 6:4 6:3.

"Това беше чудесно представяне от опонента ми и искам да го поздравя за сериозната битка - игра като тенисист от Топ 10", каза след края на двубоя Джокович. Сърбинът, който е спечелил 20 от последните си 21 мача, преследва втора титла в Аделаида след тази от 2007 година!

*Още новини за тенис четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички