Новак Джокович се справи с №65 в света и отсече: Радвам се, че се върнах в Австралия


Новак Джокович се справи с №65 в света и отсече: Радвам се, че се върнах в Австралия
Снимка: Getty Images

1397 0

Световният №5 в мъжкия тенис - Новак Джокович, не срещна особени проблеми и записа победа над Констан Лестиен с 6:3, 6:2 в първия си мач в Австралия на сингъл на турнира в Аделаида от сериите ATP 250. Двубоят продължи само 1 час и 16 минути.

Въпреки че бе депортиран от страната година по-рано, сърбинът получи топъл прием от местната публика още в мача си на двойки, а при успеха над французина, който е №65 в света, публиката дори скандира неговото име!

"Трябва да кажа, че се радвам, че се върнах в Австралия. Благодаря на всички, че ме приехте по начин, за който можех да мечтая", заяви след успеха си 35-годишният Джокович.

"Ако трябва да избера една страна, в която съм имал най-голям успех и която се е отнасяла към мен по най-добрия начин, това е тук. Тук спечелих първия си Голям шлем през 2008 година и имам девет титли от Australian Open. Имал съм епични мачове", добави първата ракета на Сърбия. В следващия кръг Новак ще се изправи срещу друг французин - Кентен Алис, който се наложи над австралиеца Джордан Томпсън с 6:3, 6:4.

*Още новини за тенис четете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички