Новак Джокович: Ще подобря рекордите на Федерер и ще играя до 40 години


Новак Джокович: Ще подобря рекордите на Федерер и ще играя до 40 години
Снимка: Getty Images/Guliver

1871 0

Лидерът при мъжете в световната ATP ранглиста - Новак Джокович, е уверен, че преди да приключи със своята славна тенис кариера, ще подобри рекордите на 38-годишния Роджър Федерер, който в момента заема 4-ото място в света.

"Винаги съм уверен в себе си. Вярвам, че мога да съм тенисистът с най-много титли от Големия шлем и да подобря рекорда за престой на първото място. Това са моите ясни цели. Мога да играя професионален тенис, докато стана на 40 години" - заяви 32-годишният сърбин.

Джокович има 17 трофея от най-престижната верига (Големия шлем) и е бил номер 1 в тениса при мъжете за 282 седмици. Рекордите, към които се стреми, принадлежат на Федерер. Швейцарецът има 20 титли от Големия шлем, а времето, което е прекарал под номер 1 в ранглистата, е 310 седмици.

"Не вярвам в границите. Мисля, че границите са илюзии на нашето его или нашия ум" - каза още Джокович. Той говори в интервю за Греам Бенсинджър от In Depth, като пълното интервю, в което Джокович говори още за здравословните си проблеми в миналото, брака си с Йелена и бомбардировките над Сърбия в края на миналия век, ще бъде излъчено в САЩ този уикенд.

През вчерашния ден (14.05) бе публикуван друг откъз от това интервю, в което става ясно, че е бил много близо до отказване преди две години: "Той ми каза, че се отказва и това беше истината. Той загуби в Маями и то тежко. Впоследствие събра цялото семейство и ни каза „Знаете ли, хора, аз бях до тук. Бяхме в шок и аз отвърнах „Какво?“, а той продължи с „Да. Едоардо, може да разговаряш със спонсорите ми. Искам да бъда ясен с тях. Не знам дали спирам за шест месеца, година или завинаги" - разказва Йелена - неговата съпруга.

Междувременно, преди точно 1 седмица се навършиха 7 години от историческата победа на Григор Димитров срещу тенисист номер 1 в света - Новак Джокович (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички