Новак Джокович се оттегли от Мастърса в Париж


Новак Джокович се оттегли от Мастърса в Париж
Снимка: Getty Images/Gulliver

1296 0

Новак Джокович реши да не играе на Мастърса в Париж, тъй като не може да прибави към актива си на турнира между 2-8 ноември, борейки се да запази първата позиция в световната ранглиста, съобщи 33-годишният сърбин.

„Няма да играя в Париж, тъй като не мога да прибавя към актива си, но ще отида във Виена и Лондон. Мога да спечеля до 500 точки във Виена , понеже не играх там миналата година, като има и много точки за печелене и в Лондон“, сподели той за белградското издание Sportski Jurnal.

Джокера спечели рекордна 36-а титла от Мастърс сериите, когато вдигна трофея в Рим миналия месец, задминавайки Рафаел Надал, който потвърди участието си във френската столица след 13-та титла на Ролан Гарос на 11 октомври.

Испанецът, който изравни рекорда на Роджър Федерер от 20 трофея от Големия шлем, когато отвя Джокович във финала на Откритото първенство на Франция, няма да играе на турнира във Виена между 26 октомври и 1 ноември, но се очаква да се включи за Финалите на ATP в Лондон между 15-22 ноември.

Джокович, който триумфира на Мастърса в зала „Берси“ миналата година, няма да загуби точки заради неучастието си във френската столица, тъй като ревизираната ранкинг система на Мъжката тенис асоциация поради пандемията от коронавирус позволява на играчите да запазят точките си от миналата година.

Запитан относно това какво би се случило, ако Надал го настигне по титли от Мастърс сериите, Ноле заяви: „Не ми е приоритет. Моята цел е да събера колкото се може повече точки, така че да се откъсна от останалите преследвачи за първото място. Искам да остана в историята като световен номер 1 с най-много седмици на върха в мъжкия тенис и ще направя всичко по силите си, за да го осъществя. Дали Надал ще играе в Париж или не – това не променя по никакъв начин нещата, защото всичко зависи от мен“, добави още той.

Джокович, който грабна 17-а титла от Шлема на тазгодишния Аустрелиън Оупън, е уверен, че следващите сръбски таланти ще поемат по неговите стъпки. „Последните 10 или 15 години бяха много плодовити и успехът бе сред играчи като Ласло Джере, Миомир Кецманович и Хамад Меджедович. Страхотно е да видя, че нашите младоци печелят турнири“, завърши сърбинът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички