Джокович: Уважавам Григор Димитров, но той не успя да реализира потенциала си


Джокович: Уважавам Григор Димитров, но той не успя да реализира потенциала си
Снимка: Getty Images/Guliver

1873 0

Световният номер 1 Новак Джокович е на мнението, че най-добрият български тенисист Григор Димитров не е успял да реализира пълния си потенциал. Той подчерта, че изпитва голямо уважение към Гришо и не може да каже, че не е успешен тенисист, но въпреки това смята, че възможностите му са много повече.

"Не можем да кажем, че Григор Димитров не е успешен тенисист, но потенциалът му е по-голям, особено в турнирите от Големия шлем", каза Джокович по повод първата ракета на България.

Преди участието си в "Ролан Гарос", който започва тази неделя, Джокович коментира нивото на младите тенисисти, както и представянето на така нареченото "Изгубено поколение", в което попадат Димитров, Джон Иснър, Кевин Андерсън и други.

"Трудно ми е да кажа, че те са изгубено поколение. Уважавам тези момчета. Но винаги се говори как голямата тройка печели 90 процента от турнирите от Големия шлем. За Димитров не можем да кажем, че не е успешен тенисист, защото той винаги е в топ 10 на ранглистата", каза Джокович, който е близък приятел с Григор.

Тази вечер Джокович и Димитров ще научат съперниците си в първия кръг на Откритото първенство на Франция. Жребият за основната схема при мъжете и жените ще се тегли в 19:00 часа българско време. Кое място в света заема Григор преди началото на "Ролан Гарос" - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички