Новак Джокович: С всяка година се чувствам все по-добре в Австралия


Новак Джокович: С всяка година се чувствам все по-добре в Австралия
Снимка: Getty Images/Guliver

672 0

Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович говори малко преди старта на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open. Той призна, че се чувства все по-добре в Австралия с всяка година. Преди AO обаче, той ще играе на ATP Cup.

"Винаги се чувствам у дома тук. Ако трябва да отлича някой уникален момент, това би била победата на финала през 2012-а срещу Рафаел Надал. Това беше един от най-невероятните мачове, в които съм играл. Не мога да забравя и първата си титла през 2008. Честно казано, с всяка една година се чувствам все по-добре тук" - сподели Джокович.

Той коментира и Олимпиадата, която трябва да се проведе през тази година: "Надявам се турнирът да се проведе, тъй като мисля за Япония. Ще има много хора там и ще бъде вълнуващо, но не е моя работа да казвам какво трябва да се случи. Надявам се да имам възможността да играя в най-старото и традиционно спортнo събитие. Чест е за мен да представлявам държавата си на Олимпийските игри. Винаги съм имал чудесни преживявания на Игрите и очаквам с нетърпение да участвам за четвърти път".

"След 15 години професионална кариера, да играем пред публика по трибуните след всичко преживяно е едно от най-хубавите чувства. Не е лесно. Беше много странно да играем без публика през 2020-а. Разбира се, по-добре да играем без публика, отколкото да не играем изобщо, но въпреки това е странно, когато погледнеш всички празни трибуни" - заяви тенисистът за финал.

А наскоро сърби изиграха хоро под балкона на ухиления Джокович (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички