В Австралия отговориха на Новак Джокович за искането му за равенство преди Australian Open


В Австралия отговориха на Новак Джокович за искането му за равенство преди Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

962 0

Световният номер 1 в тениса при мъжете Новак Джокович получи отговор на искането си за промяна в условията за тенисистите към по-добро преди началото на Australian Open (Откритото първенство на Австралия). Отговорът дойде от премиера на щата Виктория Даниел Андрюс.

"Всеки има правото да отправя всевъзможни изисквания, но отговорът е "Не". Наясно съм, че част от играчите непрестанно обсъждат правилата на организаторите. Бих искал да им припомня, че тези правила важат и за тях. Всички те бяха инструктурани относно мерките, които ще бъдат взети преди турнира. Знаеха какви са условията и въпреки това решиха да дойдат. Тук никой не получава специално отношение" - сподели Андрюс.

За разлика от всички останали - Новак Джокович, Рафаел Надал, Домоник Тийм, Симона Халеп, Наоми Осака и Серина Улямс прекарват карантината си в Аделаида, където ситуацията е по-различна. "Получихме много позитивни отзиви от настанените при нас играчи, но трябва да имаме предвид, че тук групата е много по-малка, отколкото е тази в Мелбърн" - споделя Стивън Маршал, който е премиер на щата Южна Австралия, чиято столица е Аделаида.

А какви точно бяха изискванията на Новак Джокович за Australian Open?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички