Надал отправи задочна критика към Джокович, ето защо


Надал отправи задочна критика към Джокович, ето защо
Снимка: Getty Images/Guliver

1498 0

Световният номер 2 Рафаел Надал отправи завоалирана критика към големия си съперник и лидер в световната ранглиста Новак Джокович, който наскоро забърка името си в пореден скандал. Сърбинът отправи искания за по-добри условия за тенисистите по време на карантината им в Мелбърн преди началото на Откритото първенство на Австралия, включително самостоятелни къщи с тенис кортове за всеки играч, по-кратка карантина и по-добра храна.

Исканията на Джокович бяха отхвърлени категорично от организаторите на турнира и властите в Австралия, а освен това предизвикаха негативни реакции в австралийското общество. В последствие носителят на 17 титли от Големия шлем заяви, че думите му не са били разбрани и са били изкривени, но сега той е обект на критика и от страна на Надал.

"Всички се опитваме да помагаме един на друг. Някои изпитват нуждата да афишират публично всичко, което правят, за да помагат на другите. Други го правим по по-тих начин, без да публикуваме или рекламираме всичко, което правим", заяви испанецът пред ESPN.

Надал призна, че той и другите тенисисти, които карат карантината си в Аделаида, имат по-добри условията от колегите си в Мелбърн. "Тук условията са по-добри от тези на повечето играчи в Мелбърн. Там някои тенисисти имат по-големи стаи, в които могат да извършват физическа дейност, други са в по-малки стаи и не могат да контактуват със своите треньори и кондиционни специалисти. Къде теглим чертата? Това е морален въпрос. Всеки има свое мнение по въпроса и трябва да уважаваме всички мнения", коментира Надал.

А какво очаква Григор от новия сезон - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички